Agenda

Week van jan 23rd

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
23 januari 2023
24 januari 2023
25 januari 2023
26 januari 2023
27 januari 2023
28 januari 2023
29 januari 2023

Oefening "Last Mile 6 april 2024"

Het scenario voor oefening Last Mile is...

Er zijn grote problemen met de energievoorzieningen in het land. Daardoor zijn ook communicatievoorzieningen, inclusief de noodnummers, in grote delen van het land uitgevallen en/of ernstig verstoord. De precieze oorzaak is nog onbekend, maar de verwachting is dat de verstoringen van langere duur zijn. Veiligheidsregio’s hebben daarom besloten om bepaalde kritische zorgtaken voor de bevolking pro-aktief te waarborgen. Zo wordt o.a. het personeel van brandweer en ambulance naar hun posten gestuurd om vanuit daar pro-aktief aanwezig te zijn. Zo kunnen ze direkt reageren op noodhulpvragen uit de direkte omgeving die ter plaatse door omstanders of buurtbewoners gemeld worden.

De bevolking wordt door de veiligheidsregio’s geïnformeerd over waar ze naar toe kunnen bij acute noodhulpvragen. Dat kunnen bijvoorbeeld brandweerkazernes, ambulanceposten, ziekenhuizen en/of gemeentehuizen zijn. Ook DARES is verzocht om pro-aktief hun radionet op te richten en zoveel mogelijk aanwezig te zijn in de direkte nabijheid van kritieke lokaties. Noodhulpvragen van burgers die deze zelf niet meer kunnen doorgeven via de reguliere kanalen, kunnen dan toch nog via het DARES radionet direkt bij de hulpdiensten terechtkomen (de ‘last mile’). Het idee daarbij is dat mensen uit het wijdere omliggende gebied hun noodhulpvraag doorgeven aan het voor hun meest nabij gelegen DARES veldstation. Die geeft dat op zijn beurt door aan de DARES post bij het kritieke punt. Ook niet-DARES aangesloten radioamateurs kunnen contacten leggen met DARES posten in een dergelijke situatie.

Radio-amateurs die niet aangesloten zijn bij DARES worden gevraagd te luisteren op de frequenties zoals genoemd in het DARES frequentieplan, met name Levels 1 en 2 om te horen of er in hun omgeving een radionet aktief gemaakt is. Indien dat het geval is, zal daarop met regelmaat een CQ worden geroepen door een DARES station (te herkennen aan PI9Dx call of een call met extensie /DARES) waarop u retour kunt komen. Gebruikte standaard modus is phone. Sommige regio’s zullen ook gebruik maken van Winlink.

Je vind de frequenties voor de regio 15-16. Haaglanden en Hollands Midden ook op de meterkastkaart.
De meterkastkaart voor deze regio vind je hier

JS8CALL oefening

Op 10 juni j.l. hebben we als regio 15-16 voor...

Back to the future

Verslagje van de VRHM netwerkdag op 8 oktober 2019 waar...

Beste wensen

Allemaal de beste wensen voor 2020

Prettige kerstdagen

We wensen iedereen prettige kerstdagen

Nieuwe website

Vandaag zijn we van een statische website overgegaan naar een...